Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Heisbroekweg deels enkelrichting na start werken rotonde

Gepubliceerd op  ma 12 mrt 2018
Op maandag 12 maart is de POM Antwerpen gestart met de werken voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Heisbroekweg en de Mussepi. Hierdoor geldt er enkelrichtingverkeer op de Heisbroekweg tussen de R6 en de Fortsesteenweg.

Sinds mei vorig jaar wordt er druk gewerkt aan de kruising van de Heisbroekweg en de Mussepi. Een eerste project omvat de aanleg van een fietserstunnel onder de nieuwe Hoveniersstraat. Op 12 maart, wat later dan voorzien wegens de vrieskou, startte de aanleg van de rotonde.

De werken zullen enige verkeershinder met zich meebrengen:

  • Vanaf 12 maart: Er geldt eenrichtingsverkeer op de Heisbroekweg tussen de R6 en de Fortsesteenweg in deze richting. Verkeer dat vanuit de veilingzone (of de Mussepi) naar de R6 wil, moet omrijden via Drevendaal, Kempenarestraat en Mechelsesteenweg. Vanop de Mechelsesteenweg kan dit verkeer de R6 oprijden. Verkeer dat richting Putte moet, dient gebruik te maken van de rotonde R6-Heisbroekweg om terug te draaien.
  • Vanaf 4 juni: De situatie van voorheen blijft behouden, maar hier komt nog bij dat het niet langer mogelijk zal zijn om vanuit de Mussepi de Heisbroekweg op of af te rijden. Verkeer voor de Mussepi moet omrijden via Fortsesteenweg, Stationstraat en Spoorweglei of andersom.

Voor fietsers blijft de bestaande omleiding behouden tot het einde van de werken.

De werken aan de Heisbroekweg worden afgerond tegen midden juni, uiteraard onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Meer info: website Agentschap Wegen en Verkeer

 

Afbeelding: © Wegen en Verkeer