Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Werken rotonde Heisbroekweg: Mussepi afgesloten

Gepubliceerd op  ma 04 jun 2018
Op maandag 4 juni zijn de werken aan de rotonde van de Heisbroekweg met de Mussepi een volgende fase ingegaan. Vanaf dan tot het einde van de werken (voorzien half juli) is de toegang tot de Mussepi afgesloten.

Sinds mei vorig jaar wordt er druk gewerkt aan de kruising van de Heisbroekweg en de Mussepi. Een eerste project omvat de aanleg van een fietserstunnel onder de nieuwe Hoveniersstraat. Op 12 maart, wat later dan voorzien wegens de vrieskou, startte de aanleg van de rotonde.

De werken zullen enige verkeershinder met zich meebrengen:

  • Vanaf 12 maart: Er geldt eenrichtingsverkeer op de Heisbroekweg tussen de R6 en de Fortsesteenweg in deze richting. Verkeer dat vanuit de veilingzone (of de Mussepi) naar de R6 wil, moet omrijden via Drevendaal, Kempenarestraat en Mechelsesteenweg. Vanop de Mechelsesteenweg kan dit verkeer de R6 oprijden. Verkeer dat richting Putte moet, dient gebruik te maken van de rotonde R6-Heisbroekweg om terug te draaien.
  • Vanaf 4 juni: De situatie van voorheen blijft behouden, maar hier komt nog bij dat het niet langer mogelijk zal zijn om vanuit de Mussepi de Heisbroekweg op of af te rijden. Verkeer voor de Mussepi moet omrijden via Fortsesteenweg, Stationstraat en Spoorweglei of andersom.

Voor fietsers blijft de bestaande omleiding behouden tot het einde van de werken.

De huidige planning voorziet dat de werken klaar zijn tegen midden juli, uiteraard onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. De fietsers moeten nog wat langer geduld hebben. De fietsverbinding zal pas tegen 1 september klaar zijn.

Meer info: website Agentschap Wegen en Verkeer

 

Afbeelding: © Wegen en Verkeer