Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Aanleg rotonde Heisbroekweg start half februari

Gepubliceerd op  do 01 feb 2018
Halverwege februari starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Heisbroekweg en Mussepi. Vanaf 2 maart zal het verkeer richting de R6 moeten omrijden. Het einde van de werken is voorzien voor juni van dit jaar.

Sinds mei vorig jaar wordt er druk gewerkt aan de kruising van de Heisbroekweg en de Mussepi. Een eerste project omvat de aanleg van een fietserstunnel onder de nieuwe Hoveniersstraat. Op 9 februari start de aanleg van de rotonde.

De werken zullen enige verkeershinder met zich meebrengen:

  • Fase 1, vanaf 9 februari*: het verkeer kan blijven passeren op de Heisbroekweg, maar over versmalde rijstroken.
  • Fase 2, vanaf 2 maart: Er geldt eenrichtingsverkeer op de Heisbroekweg tussen de R6 en de Fortsesteenweg in deze richting. Verkeer dat vanuit de veilingzone (of de Mussepi) naar de R6 wil, moet omrijden via Drevendaal, Kempenarestraat en Mechelsesteenweg. Vanop de Mechelsesteenweg kan dit verkeer de R6 oprijden. Verkeer dat richtng Putte moet, dient gebruik te maken van de rotonde R6-Heisbroekweg om terug te draaien.
  • Fase 3, vanaf 18 april: De situatie van fase 2 blijft behouden, maar hier komt nog bij dat het niet langer mogelijk zal zijn om vanuit de Mussepi de Heisbroekweg op of af te rijden. Verkeer voor de Mussepi moet omrijden via Fortsesteenweg, Stationstraat en Spoorweglei of andersom.

Voor fietsers blijft de bestaande omleiding behouden tot het einde van de werken.

De werken aan de Heisbroekweg worden afgerond tegen midden juni, uiteraard onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

*: Update 12 februari: door het koude weer zijn de werken niet kunnen starten op 9 februari. Om een aantal voorbereidende werken te kunnen afronden, moet het minstens 5° C zijn.

 

Afbeelding: © Wegen en Verkeer