Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Bouw fly-over R6: nieuwe verkeerssituatie vanaf 19 maart

Gepubliceerd op  di 06 mrt 2018
Vanaf 19 maart start fase 3 van de bouwwerken voor de aanleg van de fly-over van de R6 over de Liersesteenweg. Deze fase omvat de werken aan de Liersesteenweg aan de kant van Mechelen. In de werfzone geldt er tot begin juli eenrichtingsverkeer richting R6.

Tijdens de winter 2017-2018 hebben de werken noodgedwongen enkele weken stilgelegen door de tijdelijke schorsing van de bouwvergunning. Om de vertraging in te halen die hierdoor veroorzaakt werd, heeft bouwheer Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen met de aannemer een nieuwe fasering opgesteld. De nieuwe fasering moet toelaten om de voorziene einddatum van eind september 2018 te halen.

De werken aan de brughellingen op de R6 (fase 2) blijven doorlopen tot eind augustus. Tegelijkertijd zal er echter ook al gestart worden op de Liersesteenweg. Beide werken worden opgedeeld in drie grote fasen die elkaar overlappen. Door de fases te laten overlappen wordt tijdswinst geboekt:

  • Fase 3: 19 maart – begin juli (bouwverlof): werken aan Liersesteenweg zijde Mechelen
  • Fase 4: 21 mei – eind augustus: werken aan Liersesteenweg zijde Sint-Katelijne-Waver
  • Fase 5: eind augustus – eind september: Liersesteenweg onder de nieuwe brug en kruispunten met op-en afritten R6

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 19 maart

In fase 3 (van 19 maart tot het bouwverlof) geldt op de Liersesteenweg aan de zijde van Mechelen eenrichtingsverkeer in de werfzone (vanaf huisnummer 477 tot aan de R6). Het verkeer richting R6 zal nog over één rijstrook kunnen passeren, omdat er afwisselend wordt gewerkt aan de oost- en westkant. Verkeer richting Mechelen volgt een omleiding via de R6 en de Antwerpsesteenweg.

De regeling met de keerlussen blijft intussen gewoon van kracht en ook het voetgangers- en fietsverkeers blijft doorkunnen over de bouwplaats zoals dit nu het geval is.

Verkeerssituatie fase 4 (vanaf 21 mei)

In fase 4 (van 21 mei tot eind augustus) wordt ook gestart aan de zijde Sint-Katelijne-Waver. Verkeer op de Liersesteenweg (N14), zijde Sint-Katelijne-Waver, blijft mogelijk in beide richtingen, zij het telkens over één rijstrook. Ook hier wordt immers afwisselend aan de oost- en de westkant gewerkt.

 

Meer info over deze werken vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.