Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeente neemt digitale informatiezuilen in gebruik

Gepubliceerd op  vr 05 jan 2018
Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft vier digitale informatiezuilen aangekocht. Langs deze weg wil ze eigen activiteiten en activiteiten van verenigingen in de kijker plaatsen. De eerste informatiezuil werd deze week in gebruik genomen in Elzestraat.

De vier zuilen komen te staan in de vier kernen. Na Elzestraat volgen eind januari deze in het Centrum (Markt) en Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Dorp). De zuil in Pasbrug-Nieuwendijk komt aan de nieuwe parking tussen het Maanhoevebad en de Dijkstein-school. Deze wordt in het voorjaar geplaatst, wanneer de parking klaar is.

Met de zuilen wil het gemeentebestuur eigen activiteiten in de kijker plaatsen, maar ook verenigingen krijgen de kans om hun activiteiten langs deze weg aan te kondigen. Zij moeten wel kant-en-klaar materiaal aanleveren, de gemeente zorgt niet voor de lay-out. De bestaande houten infopanelen die we al verschillende jaren gebruiken, blijven in gebruik. In de loop van de komende weken krijgen de verenigingen nog een brief met meer uitleg over hoe ze gebruik kunnen maken van de zuilen en hoe ze materiaal moeten aanleveren.

In een volgende fase zal het gemeentebestuur ook onderzoeken of lokale handelaars reclameberichten kunnen plaatsen op de zuilen.