Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

WANDELEN IN DE ELZESTRAAT SINT-KATELIJNE-WAVER

Elzestraat is een gehucht met centrum aan de Clemenceaustraat ter hoogte van de Groenstraat. Hier bevindt zich onder meer de Sint-Augustinuskerk en twee scholen. Het is sinds 1836 doorsneden door de spoorlijn Mechelen-Antwerpen, met een stopplaats te Sint-Katelijne-Waver. Het station, met een klein goederenperron, lag aan de kant van de huidige Clemenceaustraat en verdween in 1931 bij het ...
Elzestraat is een gehucht met centrum aan de Clemenceaustraat ter hoogte van de Groenstraat. Hier bevindt zich onder meer de Sint-Augustinuskerk en twee scholen. Het is sinds 1836 doorsneden door de spoorlijn Mechelen-Antwerpen, met een stopplaats te Sint-Katelijne-Waver. Het station, met een klein goederenperron, lag aan de kant van de huidige Clemenceaustraat en verdween in 1931 bij het in dienst komen van het huidige station.

Tijdens onze wandeling komen wij verschillende bezienswaardigheden tegen o.a. het Sint-Michielskasteel, de pastorie van de Sint-Augustinusparochie, het prachtige domein Roosendael en het Fort van Walem. In het domein Roosendael is heel wat te zien, onder meer het Poorthuis, maar daar komen wij spijtig genoeg niet voorbij. Een reden om eens terug te keren?
Aan het einde van de Weverstraat in Walem gekomen, slaan wij een aardeweg in en komen aan de visvijver van de SLIJKVISSERS waar wij onze sanitaire stop nemen.

Daarna wandelen wij een heel eind naast een mooie beek en komen uit in de Emmausdreef. Daar lopen wij langs het Fort van Walem richting Hoge Velden om alzo via de Albertstraat terug aan ons vertrekpunt te komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 12 augustus 2018
    van 13.30 tot 17.30 uur

Prijs

€ 1,00
Basistarief: 1,00 €

Waar

Sint Augustinuskerk
Clemenceaustraat, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

Pasar/Aartselaar