Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Achter de schermen van museumdepot Midzeelhoeve 2

Sinds 1 januari 2017 heeft 't Grom de 300-jaar-oude Midzeelhoeve 2 in eigen beheer. De laatste bewoner verliet in december 2016 de hoeve. Aangezien 't Grom net als vele andere musea met een nijpend depot-tekort zit, was meteen duidelijk wat de nieuwe functie van de hoeve zou worden. Midzeelhoeve 2 werd omgetoverd tot een museumdepot met fotohoek en ontvangstruimte. De verschillende ruimtes van ...
Sinds 1 januari 2017 heeft 't Grom de 300-jaar-oude Midzeelhoeve 2 in eigen beheer. De laatste bewoner verliet in december 2016 de hoeve. Aangezien 't Grom net als vele andere musea met een nijpend depot-tekort zit, was meteen duidelijk wat de nieuwe functie van de hoeve zou worden.

Midzeelhoeve 2 werd omgetoverd tot een museumdepot met fotohoek en ontvangstruimte. De verschillende ruimtes van de hoeve zullen elk een rol vervullen in deze vernieuwde depotwerking. De stallen met schelft worden depot; de leefkamer wordt een onthaalruimte met Bokrijk-allures; de voorste kamer wordt een foto- en registratieruimte; de opkamers worden opslag voor niet-collectiestukken; de kelders worden een drankenstock; de zolder wordt depot voor kleinere collectiestukken; en het karrenkot tenslotte wordt een toonruimte voor de antieke Mechelse groentewagens.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 9 september 2018
    van 13 tot 17 uur

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom