Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeentebestuur zoekt interessante invulling voor Schranshoeve

Gepubliceerd op  vr 09 mrt 2018
Het gemeentebestuur is op zoek naar een investeerder voor de Schranshoeve. Dit beschermd gebouw biedt heel wat mogelijkheden naar wonen, horeca of kantoorruimte. Wil u de Schranshoeve laten heropleven en er uw uniek plekje van maken? Het bestuur overlegt graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

De Schranshoeve is één van de weinig bewaard gebleven schransen die tijdens de tweede helft van de 16de eeuw werden opgericht. In 1987 werd de hoeve beschermd als monument. De omgeving van de hoeve vormt ook een beschermd dorpsgezicht. Dit beschermd karakter hoeft zeker geen nadeel te zijn voor wie de Schranshoeve wil kopen. Als nieuwe beheerder kan u vele kanten uit met de hoeve. U kan er een restaurant van maken, of een bed & breakfast, woningen, kantoren, …

Als beschermd gebouw kan het hoofdgebouw van de Schranshoeve rekenen op een subsidie van het Agentschap Onroerend Erfgoed. In ruil moet de nieuwe eigenaar voldoen aan een aantal voorwaarden. Het gemeentebestuur zal geïnteresseerde kopers hierover alle nodige informatie verschaffen. Nadien kan het, indien u als nieuwe eigenaar dit wenst, ondersteuning bieden bij het in orde brengen van het subsidiedossier.

Bespreek uw persoonlijk voorstel

Heeft u interesse om de toekomst van de Schranshoeve in te kleuren? Dan kan u uw persoonlijk voorstel bij het gemeentebestuur toelichten en aftoetsen. Dit kan in een individuele gesprek en plaatsbezoek. De gemeente luistert graag naar de plannen van kandidaat-investeerders om zo een optimale invulling te bekomen van de Schranshoeve. Tot 23 april kan u uw voorstel indienen.

De gemeente hoopt een persoon of bedrijf te vinden die dit waardevolle pand opnieuw in zijn oude glorie kan herstellen én het een interessante functie geeft naar de toekomst toe.

Meer info

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Diego Muys, deskundige patrimonium (015 30 50 48, diego.muys@skw.be).

Momenteel wordt de Schranshoeve gebruikt als lokaal door de scouts en gidsen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Zij bouwen een nieuwbouw aan Wavervelden.