Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Hulp bij het invullen van uw belastingbrief

Gepubliceerd op  wo 02 mei 2018
Weet u niet goed hoe u uw belastingbrief moet invullen en heeft u graag wat hulp? Dan kan u hiervoor op 24 en 25 mei terecht in het gemeentehuis. Let op: vanaf dit jaar moet u vooraf een afspraak maken!

Al vele jaren organiseert de Federale Overheidsdienst Financiën twee zitdagen voor de belastingen in onze gemeente. Wie vragen heeft over het invullen van zijn belastingbrief, kan hier terecht. Vorig jaar vulden de medewerkers van de FOD Financiën 217 aangiftes in.

Dit jaar vinden de zitdagen plaats op donderdag 24 en vrijdag 25 mei, telkens van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 15 uur.

Geen wachttijden, maak een afspraak

Omdat op sommige momenten, bijvoorbeeld de ochtend van de eerste dag, de wachttijden erg hoog opliepen, werd er besloten om dit jaar op afspraak te werken. Iedere tien minuten ontvangt een medewerker van de FOD Financiën een nieuwe cliënt. U kan uw afspraak maken aan het onthaal van het gemeentehuis of op het nummer 015 30 50 00.

Per afspraak wordt één aangifte ingevuld. Wil u meerdere aangiften laten invullen? Dan moet u meerdere afspraken maken.

Niet vergeten

Vergeet bij uw afspraak niet om uw identiteitskaart mee te brengen. Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart en een volmacht mee. Verder moet u ook de nodige documenten meebrengen zoals loonfiches en attesten van leningen, levensverzekeringen, pensioensparen, energiebesparende investeringen, onderhoudsgelden, ...

Snel indienen met kaartlezer

De handigste manier om uw belastingbrief in te dienen is via de website van Tax-on-web. Om in te loggen met uw identiteitskaart heeft u een digitale kaartlezer nodig. U kan er één kopen in het gemeentehuis aan de voordeelprijs van 5 euro.