Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuw speelbos in het Pasbrugbos

Gepubliceerd op  di 26 jun 2018
Onze gemeente heeft er een mooi wandel-, fiets- en speelbos bij. Vlak voor de zomervakantie konden we het vernieuwde Pasbrugbos inhuldigen. Met zijn natuurlijke speelelementen kunnen kinderen er zich naar hartenlust uitleven.

Op de grens van Pasbrug-Nieuwendijk en Mechelen, langs de Vrouwvliet, ligt het Pasbrugbos. De gemeente is eigenaar en in 2016 keurde het Agentschap Natuur en Bos een bosbeheersplan goed. De voorbije twee jaar werd er hard gewerkt om de ecologische waarde van het bos en de veiligheid in het bos te verbeteren. Dode takken en bomen werden verwijderd, net als Amerikaanse vogelkers en Amerikaanse eik zodat inheemse bomen meer kansen krijgen om te groeien.

Het Pasbrugbos is een bos geworden waar jong en oud kunnen spelen, wandelen, mountainbiken, rusten, … Voor de inrichting van het speelbosgedeelte schakelde het gemeentebestuur de leerlingen van de Dijksteinschool in. Zij konden aangeven welke speelelementen zij in het bos wilden en dit voorjaar staken ze mee de handen uit de mouwen. Het resultaat mag er zijn! In het Pasbrugbos bevinden zich nu heel wat leuke, natuurlijke speelelementen waar kinderen en jongeren zich kunnen uitleven: een hindernissenparcours, klimbomen, een kleuterarena, materiaal om kampen te bouwen, een picknickbank, …

U bereikt het Pasbrugbos via het wandelpad aan de Berkelei tussen huisnummers 24 en 26, via de Hoeveweg (wegje naast de voetbalterreinen langs de Borgersteinlei) of via het paadje dat vertrekt aan de bunker bij de oever van de Vrouwvliet. In de loop van de volgende jaren komt er een fietsbrug over de Vrouwvliet die het Pasbrugbos verbindt met de wijk Nekkerspoel in Mechelen.

Bekijk de foto's van de opening in ons Flickr-album.