Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe voorrangsregeling op Markt

Gepubliceerd op  do 08 mrt 2018
Vanaf woensdag 14 maart veranderen de voorrangsregels voor het verkeer op de Markt. Het verkeer dat zich al op de Markt bevindt, heeft vanaf dan voorrang op het verkeer dat de Markt vanop de invalswegen wil oprijden. In eerste instantie gaat het om een proefopstelling van drie maanden.

Tot op heden geldt op de Markt de gewone ‘voorrang van rechts’. Dit betekent dat verkeer dat zich al op de Markt bevindt, voorrang moet verlenen aan het verkeer dat de Markt wil oprijden. Als gevolg van de werken in de Stationsstraat raakt de Markt sneller verzadigd en komt het verkeer vaker vast te staan.

Zoals een rotonde

Daarom treedt vanaf woensdag 14 maart na de ochtendspits een nieuwe verkeersregeling in werking. De Markt wordt beschouwd als ware het een rotonde. Het verkeer dat op de Markt rijdt, heeft voorrang op het verkeer dat de Markt wil oprijden. Door de Markt als rotonde te beschouwen, zal ze zich makkelijker laten ontruimen.

In de Wilsonstraat, Lemanstraat, Duffelsesteenweg en de Gen. Deschachtstraat worden er extra aanwijzingsborden geplaatst om de weggebruikers attent te maken op de gewijzigde verkeerssituatie. De schilderingen op de weg worden voorlopig niet aangepast. Dit gebeurt pas indien de nieuwe regeling definitief zou worden.

Evaluatie na drie maanden

De nieuwe situatie is nog niet definitief. Na drie maanden volgt een evaluatie en wordt beslist of de nieuwe situatie behouden blijft, dan wel dat we terugkeren naar de huidige situatie.