Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Opmaak nieuw RUP De Wijnvelden

Gepubliceerd op  ma 28 mei 2018
Het gemeentebestuur gaat een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opstellen voor golfclub De Wijnvelden. Tot 26 juli kan u de start- en procesnota inkijken en opmerkingen formuleren. U kan ook kennismaken met de plannen tijdens een infomarkt op 12 juni.

Sinds 2003 is in de recreatiezone langs de Bergstraat golfclub De Wijnvelden gevestigd. In de loop der jaren breidde de club uit, ook buiten het als recreatiezone ingekleurde gebied. Om de zo ontstane zonevreemdheid op te lossen, stelt het gemeentebestuur een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan op.

De recreatiezone langs de Bergstraat is omgeven door agrarisch gebied waarin een aantal tuinbouwbedrijven actief zijn. De golfclub bevindt zich deels in dit agrarisch gebied. Om de golfclub rechtszekerheid te geven, besliste het college van burgemeester en schepenen om een nieuw gemeentelijk RUP op te stellen. Hiervoor stelde het studiebureau D+A aan.

Een eerste stap in het proces betreft de opmaak van een start- en procesnota. Deze ligt nog tot en met 26 juli ter inzage van het publiek. U kan het document raadplegen via www.skw.be/rup20 of bij de dienst ruimtelijke ordening, op afspraak tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Reacties, opmerkingen en aandachtspunten kan u indienen bij het gemeentebestuur via ruimtelijke.ordening@skw.be of per post.

Infomarkt op 12 juni

Op dinsdag 12 juni organiseert het gemeentebestuur een infomarkt over dit nieuwe RUP. U bent welkom in de raadzaal van het gemeentehuis tussen 19 en 21 uur om de plannen te komen inkijken.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening

ruimtelijke.ordening@skw.be, 015 30 50 30