Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Stand van zaken werken fly-over R6

Gepubliceerd op  do 28 jun 2018
Op vrijdag 6 juli gaat de Liersesteenweg aan de kant van Mechelen richting Mechelen opnieuw open voor het verkeer. Twee dagen eerder, op woensdag 4 juli, wijzigde aan de kant van Elzestraat de wegkant voor de fietsers. Zij rijden nu dan aan de kant van de Chamizo over een nieuw fietspad.

Fase 3 klaar tegen 6 juli

Op vrijdag 6 juli wordt de derde fase van de werken aan het kruispunt afgerond. Vanaf dan is het opnieuw mogelijk om vanaf de R6 af te slaan naar de Liersesteenweg richting Mechelen.

Fietsers zullen om de R6 over te steken nog steeds gebruik maken van de huidige oversteek, maar worden via een andere doorgangsroute over de werf geleid.
 
Kant Elzestraat: fietsers over nieuw fietspad

Op de Liersesteenweg aan de kant van Sint-Katelijne-Waver wordt op woensdag 4 juli de werfzone verplaatst naar de andere rijrichting: van de oostkant (richting Duffel) naar de westkant (richting Mechelen).

Voor wagens verandert er niets aan de verkeerssituatie: er blijft verkeer mogelijk in beide richtingen over telkens één rijstrook.

Fietsers zullen vanaf dan in beide richtingen over het nieuwe fietspad langs de oostkant rijden.

Meer informatie

Op www.wegenenverkeer.be/mechelen kan u terecht voor de meest actuele informatie over de werken aan de fly-overs. Daar kan u ook alle kaartmateriaal in hoge resolutie bekijken en downloaden.