Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Vallen zonder zorgen

Gepubliceerd op  ma 09 apr 2018
Fout vallen kan leiden tot lelijke blessures. Maar hoe valt u op de ‘juiste’ manier? Met welke reflexen beperkt u het risico op kwetsuren tot een minimum? Ontdek het tijdens een sessie valpreventie voor actieve 55-plussers.

In 40 tot 60 procent van de gevallen leidt een valpartij van een ouder persoon tot een lichamelijk letsel. Heel wat ouderen zijn bang om te vallen. Door die valangst komen ze vaak terecht in een vicieuze cirkel; ze gaan minder bewegen, waardoor de spierkracht en het evenwichtsgevoel afnemen en de kans op vallen toeneemt.

Eigenlijk zouden we allemaal moeten leren vallen, net zoals we leren fietsen of zwemmen. Daarom organiseren we in het kader van de Week van de Valpreventie een sessie valpreventie voor actieve 55-plussers. Ervaren lesgevers helpen u om verkeerde reflex bij het struikelen en het uitglijden af te leren. Ze bieden alternatieven aan die de kans op kwetsuren beperken. De kennismaking duurt één uur. De aangeleerde oefeningen zijn van die aard dat u ze achteraf eenvoudig thuis kan herhalen.

Wanneer: donderdag 26 april van 14 tot 15 uur
Locatie: sporthal Bruultjeshoek (Wavervelden 14)

Aansluitend bieden wij u graag een tasje koffie aan in de cafetaria van de sporthal. U kan inschrijven bij de dienst sport (015 30 50 00, sport@skw.be).