Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Vernieuwde Kruisweglei opent op vrijdag 1 juni

Gepubliceerd op  ma 28 mei 2018
De riolerings- en wegeniswerken aan de Kruisweglei en delen van de Kerkhoflei en Schrans in Onze-Lieve-Vrouw-Waver zijn voltooid. De aannemer moet nog enkele zaken afwerken en op vrijdag 1 juni gaan de straten opnieuw open voor het verkeer.

De werken gingen van start in juni vorig jaar. Het afvalwater van de wijk Schrans en de Kerkhoflei belandde tot voor kort in de Leibeek. Aquafin en Pidpa-HidroRio hebben nu een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en een nieuwe collector.

De woningen die dateren van voor 2005 werden verplicht om regenwater af te koppelen van afvalwater (bij woningen van na 2005 was dit al het geval). Zij kregen hiervoor een brief van de gemeente waarin hen werd gewezen op de mogelijkheid om hiervoor subsidies aan te vragen.

Het gemeentebestuur maakt van deze rioleringswerken gebruik om ook het wegdek te vernieuwen. Omdat de Kruisweglei door veel fietsers gebruikt wordt, kozen we daar voor een smalle rijbaan en aan beide kanten duidelijke fietssuggestiestroken. Om het verkeer te remmen, kwamen er asverschuivingen op twee plaatsen en werden de kruispunten verhoogd. We legden ook nieuwe voetpaden aan.