Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Werken Stationsstraat terug van start

Gepubliceerd op  do 26 jul 2018
De komende weken starten rioleringswerken in Fortsesteenweg (richting Stationsstraat) en start de heraanleg van het kruispunt Stationsstraat - Markt - Duffelstesteenweg.

Een overzicht van de werken:

Rioleringswerken Fortsesteenweg

Kort na het bouwverlof starten rioleringswerken in de Fortsesteenweg tussen de Stationsstraat en Drevendaal. Dit stuk straat zal hiervoor volledig afgesloten worden. De werken aan de rotonde Heisbroekweg - Mussepi zijn klaar, zodat de Heisbroekweg opnieuw volledig berijdbaar is in beide richtingen. Deze werken duren enkele weken.  

Aanleg kruispunt Stationsstraat - Markt - Duffelsesteenweg

Kort na de hervatting van de werken na het bouwverlof zal de aannemer ook het kruispunt van de Stationsstraat met de Markt en de Duffelsesteenweg in orde maken. Verkeer rond de Markt blijft mogelijk. Wie komt uit de Duffelsesteenweg of deze wil inrijden, moet omrijden via de Offendonkstraat en Halewijnstraat.

Aanleg kruispunt Stationsstraat - Fortsesteenweg

Op 17 augustus start de aanleg van het kruispunt van de Stationsstraat met de Fortsesteenweg. Eind augustus moet dit klaar zijn. Gemotoriseerd verkeer moet een tweetal weken lang omrijden via de Liersesteenweg, R6 en Heisbroekweg. Fietsers kunnen passeren via een aparte doorgang.

Aanbrengen onderlaag tussen Heisbroekweg en Pleinstraat

Eind augustus zullen de werken in de ondergrond van de Stationsstraat tussen de Heisbroekweg en de Pleinstraat klaar zijn. De aannemer kan dan overgaan tot het leggen van de onderlaag van de asfaltverharding.