Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Afhaalbib draait op volle toeren

Gepubliceerd op  vr 27 mrt 2020
Wat doet u zoal dezer dagen? Misschien een boek (voor)lezen! Onze bib werkt tijdens de coronacrisis op afhaal en draait op volle toeren. Dagelijks halen tot 24 personen een stapel boeken op. Boeken, dvd's, gezelschapsspellen: ook voor u heeft de bib een mooi aanbod klaar!

Iedereen weekdag tussen 10 en 12 uur kunnen lezers om de vijf minuten een stapeltje boeken ophalen. Deze week zat het schema meerdere dagen vol, wat betekent dat 24 personen boeken kwamen ophalen. Vaak bestaat een pakketje uit boeken voor meerdere pasjes (heel het gezin, buren, …).

De lezers zijn blij en dankbaar dat ze in deze moeilijke tijden op onze bib kunnen blijven rekenen. Soms vinden de bibmedewerkers een bedankkaartje bij de ingeleverde boeken. Een fijne verrassing!

Romans en kinderboeken gaan het meest de deur uit, maar ook dvd's en gezelschapsspellen zijn in trek. Dat er minder reisgidsen worden uitgeleend, is geen verrassing. Sommige lezers vertrouwen op de bibmedewerkers voor een goede titel. Zo leren ze nieuwe boeken en auteurs kennen.

Ook boeken lenen?

Wilt u ook een stapeltje lectuur ontlenen in de bib? Iedere werkdag kunt u tussen 9 en 12 uur bellen om uw verlanglijstje door te geven (015 31 51 46). Met de bibmedewerker spreekt u af wanneer u uw boeken kunt ophalen. Meestal is dat nog de dag zelf, anders de dag nadien.

De afhaalbib blijft voorlopig van kracht tot zondag 5 april. Afhankelijk van de beslissingen die de federale overheid neemt over de huidige veiligheidsmaatregelen, kijkt de bib verder.