Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Antwerpsesteenweg (N1) richting Walem afgesloten vanaf maandag 7 oktober

Gepubliceerd op  do 03 okt 2019
De verkeerssituatie ter hoogte van het kruispunt Antwerpsestwg/R6 wijzigt grondig. De doorgang voor verkeer in noordelijke richting op N1 wordt afgesloten tussen de R6 en het kruispunt met de Kouterdreef. Er geldt een omleiding via R6 en Battelcomplex. De situatie duurt tot eind februari.

Op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N1) met de Mechelse Ring (R6) is het agentschap volgens schema gestart met de wegen- en rioleringswerken. Daarbij blijkt nu dat de riolering een stuk verder in de rijweg van de N1 moet worden aangelegd, waardoor ook de werfzone vergroot. Dat heeft tijdelijke implicaties op de bestaande verkeerssituatie.

Nieuwe verkeerssituatie
Het verkeer komende uit zuidelijke (Mechelen) en oostelijke richting (Sint-Katelijne-Waver) zal vanaf maandagochtend 7 oktober niet langer in noordelijke richting de N1 kunnen oprijden. De situatie wijzigt enkel langs de werfzone op de Antwerpsesteenweg ten noorden van de R6. Alle andere bewegingen blijven dankzij de keerlussen verder wel mogelijk.

Industriezone bereikbaar via Blarenberglaan – Walem via omleiding over E19
Ter hoogte van de werfzone zal verkeer voor de Industriezone Mechelen-Noord vanaf dan moeten doorrijden naar het Battelcomplex om via de Blarenberglaan zijn bestemming te bereiken. Voor verkeer richting Walem geldt een omleiding langs de E19 tot afrit Rumst. Deze verkeerssituatie zal gelden tot eind februari 2020.

Over de werken
Het kruispunt N1/R6 is een van de twee gevaarlijke kruispunten op de ring rond Mechelen (R6) die volledig vernieuwd worden met bruggen (fly-overs). Het andere kruispunt betreft dat met de Liersesteenweg (N14), dat in het najaar van 2018 werd voltooid. Op 25 maart 2019 startten de werken aan de brug over het kruispunt met de Antwerpsesteenweg. Tegen de zomer van 2020 moet de brug er volledig staan en zal het verkeer op de ring rond Mechelen veiliger en vlotter verlopen.