Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Registreer u bij BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat u verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. U kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Onze gemeente beschikt ook over BE-Alert.

Voorwaarden

Registreer u op www.be-alert.be. Zo wordt u op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij u thuis. Wil u ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij uw familie? U kan meerdere adressen registreren.

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. U kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. U hoeft dus geen smartphone te hebben.

Hoe aanvragen

Registreer u op www.be-alert.be.

Kostprijs

BE-alert is gratis voor de burgers, u kan gratis registreren via www.be-alert.be.

Afhandeling

Wat moet u doen als u een bericht van BE-Alert ontvang?

U volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal u bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Deel deze pagina