Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Bereikbaarheid vaccinatiecentrum

Het adres van het vaccinatiecentrum is Guido Gezellelaan 20. Het vaccinatiecentrum bevindt zich in het gebouw van de voormalige Baby Dump, naast de Gamma.

Hieronder lees je hoe je ter plekke raakt.

Met de fiets

Het vaccinatiecentrum is makkelijk bereikbaar voor fietser. Je kan je fiets achterlaten in de voorziene fietsparking.

Om veilig de ring over te steken, kwamen er tijdelijke verkeerslichten en een nieuwe oversteekplaats ter hoogte van het vaccinatiecentrum. Ook werd de weg daar plaatselijk versmald en geldt er een snelheidsbeperking van max. 30 km/u. Ook kan je steeds oversteken aan het kruispunt ter hoogte van McDonald's of via de ventweg onder de brug over de Dijle wandelen/fietsen. 

Met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte voor het vaccinatiecentrum is halte 'Rode Kruisplein.' Hier passeren de buslijnen 6 en 9. (beperkte bediening in weekends en daluren). Daarnaast kan je ook buslijn 500 nemen en afstappen aan de halte Nokerstraat. Vanaf hier volg je de wegwijzers naar het vaccinatiecentrum.

Belangrijk: koop vooraf je busticket via je smartphone of in De Lijnwinkel, een krantenwinkel of supermarkt.

Raadpleeg de dienstregeling van De Lijn via www.delijn.be of bel naar 070 220 200 (0,30 euro/min)

Je route plannen kan via de routeplanner van De Lijn.

Met de wagen

Autoverkeer naar het vaccinatiecentrum kreeg een aparte in- en uitgang, rechtstreeks vanop de ring. De ventweg ter hoogte van het Rode Kruisplein is afgesloten.

Aanrijden doe je het beste vanuit noordelijke richting (kruispunt McDonald's). Je kan dan makkelijk vanop de ring de uitrit naar het vaccinatiecentrum nemen.

Kom je vanuit de andere richting (Brusselpoort)? Volg dan goed de plaatselijke signalisatie. 

Er zijn 120 parkeerplaatsen voorzien. Parkeren is gratis. 

Minder mobiel?

Voor wie minder goed te been is, is een aparte parking voorzien, vlakbij de ingang. Ook zijn er ter plaatse rolstoelen beschikbaar, indien nodig.

Minder Mobielen Centrale

Wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer omwille van ziekte, ouderdom of handicap kan een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Dat is een netwerk van meer dan 50 vrijwillige chauffeurs die jou met hun eigen auto op een makkelijke, veilige en comfortabele wijze ter plaatse brengen. Ook niet-leden kunnen voor deze rit gebruik maken van de dienstverlening en dit uitzonderlijk zonder bijkomende registratiekost.

  • Mensen die willen gebruik maken van deze dienstverlening dienen zich aan te melden en in te schrijven (naam, adres en geboortedatum/rijksregisternr): op werkdagen tussen 9en 11 uur op het nummer 015 44 52 39. Buiten deze uren laat je best een bericht achter.
  • Het aanvragen van de rit gebeurt via dezelfde telefoonnummer, minimaal 2 dagen op voorhand.
  • Er wordt een km-vergoeding aangerekend van 0,3707 euro/km vanaf de startplaats/woonplaats van de chauffeur. Dit is rechtstreeks met de chauffeur af te rekenen.
  • Vervoer van meerder personen is enkel toegelaten wanneer deze tot dezelfde bubbel behoren (samenwonend) en wanneer de chauffeur daarin toestaat

Nieuwe vrijwilligers kunnen eveneens aangemeld worden via bovenvermeld telefoonnummer.

Met taxicheques

Kan je je niet meer vlot verplaatsen? En biedt het openbaar vervoer geen oplossing of beschik je niet over een auto? Dan kunnen taxicheques je helpen. Lees er hier alles over.

Help, ik geraak er niet!

Mensen die écht niet in het vaccinatiecentrum raken, omwille van sterk beperkte mobiliteit of medische redenen, komen in aanmerking voor thuisvaccinatie. De huisartsen bepalen dit op basis van specifieke criteria. Thuisvaccinatie is en blijft een uitzondering.