Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Big bags en ophaaldienst voor deelnemers VK Tegelwippen

Gepubliceerd op  vr 17 mrt 2023
Van 21 maart tot 31 oktober doet onze gemeente mee aan het VK Tegelwippen. Het doel: zo veel mogelijk tegels (of andere verharding) uitbreken en vervangen door groen.

Als we in de toekomst beter bestand willen zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering, is het belangrijk dat het regenwater goed in de bodem infiltreert in plaats van het massaal weg te leiden naar de zee. De enorme oppervlaktes verharding die Vlaanderen rijk is, bemoeilijken dat. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk te gaan ontharden.

Met Vlaams Kampioenschap (VK) Tegelwippen wil de Vlaamse overheid gemeenten aanmoedigen om deze zomer zo veel mogelijk tegels en andere verharding uit te breken en te vervangen door groen. Al 145 gemeenten hebben zich ingeschreven. Ook Sint-Katelijne-Waver doet mee.

Voor inwoners, verenigingen, bedrijven, ...

Inwoners, verenigingen, bedrijven … iedereen mag deelnemen aan het VK Tegelwippen. Beton, asfalt, klinkers, kiezels, kunstgras, … alle soorten verharding mogen worden uitgebroken.

De vrijgekomen ruimte kan je invullen met planten, een kleurrijk bloemenperk of een moestuin. Of bedenk zelf iets creatiefs. Op de website van het VK Tegelwippen zijn alvast leuke voorbeelden te vinden.

Doe je mee? Dan helpen we jou graag:

  • Aan het onthaal van het gemeentehuis kan je gratis big bags ophalen om de gewipte tegels of uitgebroken verharding in te doen.
  • De gevulde big bags komen onze werkmannen gratis ophalen.

Geen kampioenschap zonder prijzentafel. Dat is bij het VK Tegelwippen niet anders. Zowel individuele deelnemers als de best scorende gemeentes vallen in de prijzen.

Alle info over het VK Tegelwippen vind je via onderstaande link. Daar kan je je ook registreren als je meedoet.

Klik hier voor alle info over het VK Tegelwippen.