Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Bouw tweede fly-over R6 start op 25 maart

Gepubliceerd op  do 07 feb 2019
De specifieke datum waarop de bouw van de tweede fly-over van de R6, nu over de Antwerpsesteenweg, start, is bekend. Op maandag 25 maart gaat de spade in de grond. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat verder weten dat zij in mei starten met het plaatsen van de geluidsschermen aan de Ekelenhoek.

De start van de werken aan de fly-over start drie weken later dan aanvankelijk voorzien. De onteigeningen vragen wat meer tijd dan voorzien. Op 25 maart is het zo ver en start de bouw van de tweede brug.

De werken starten met het verplaatsen en vernieuwen van nutsleidingen. In de bermen vinden er grondwerken plaats voor het bouwrijp maken van het terrein. Tijdens deze werken zal de hinder voor het verkeer nog beperkt zijn.

Planning in uitwerking

Eens de voorbereidende werken afgerond zijn, start de aanleg van het kruispunt en de fietstunnel. De werken zouden in totaal maximum anderhalf jaar mogen duren.

De aannemer is volop bezig met de opmaak van de planning en fasering van de werken. In de loop van de komende weken zal het Agentschap Wegen en Verkeer nog uitgebreid communiceren over de precieze aanpak van de werken. Voor omwonenden en bedrijven uit de omgeving organiseren ze nog infosessies om het verloop van de werken en de hinder toe te lichten.
 
Vernieuwing wegdek R6 en geluidsschermen Ekelenhoek

In navolging van de werken aan het kruispunt met de Liersesteenweg (N14) wordt het wegdek van de R6 nog vernieuwd tussen de Liersesteenweg en de brug over de spoorweg. AWV zal dan ook de geluidschermen langs de R6 plaatsen die voorzien zijn ter hoogte van de wijk Ekelenhoek.

Deze werken starten in mei en zullen ongeveer twee maanden duren. Tijdens de werken zal het verkeer op de R6 altijd in beide richting kunnen blijven rijden. Overdag blijven er steeds twee rijstroken in elke rijrichting beschikbaar. ’s Avonds en in het weekend wordt er mogelijk wel een rijstrook ingenomen om de werken te kunnen uitvoeren.

Blijf op de hoogte

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u steeds de laatste stand van zaken van de werken. Krijgt u graag nieuwsupdates in uw mailbox? Dan kan u daar ook een abonnement nemen op de nieuwsbrief die zij specifiek voor deze werken versturen.