Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Corona-virus in Sint-Katelijne-Waver

Gepubliceerd op  vr 06 mrt 2020
Vier leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver verblijven momenteel in quarantaine wegens het corona-virus. Twee leerlingen zijn zelf besmet, bij twee anderen een gezinslid. School en gemeente volgen de situatie op de voet. Er is geen reden tot paniek.

Het gaat om vier leerlingen uit de derde graad die samen op vakantie zijn geweest naar Noord-Italië. Het Agentschap Zorg en Gezondheid is bezig met een contactonderzoek. Dat gaat na met wie een besmet persoon allemaal contact heeft gehad. Afhankelijk van verschillende parameters (o.a. de duur en de intensiteit van een contact) neemt men andere maatregelen.

De school informeerde meteen leerlingen, ouders en leerkrachten. De lessen gaan gewoon door. Lees hier het informatiebericht op de website van SUI.

Er is geen reden tot paniek. Voor wie geen nauw contact had met de besmette personen, is het risico op besmetting uiterst klein. Mensen die ziekteklachten ontwikkelen, hoeven dus niet meteen te vrezen voor corona. Veel waarschijnlijker is dat zij een verkoudheid of griep hebben opgelopen. Zij nemen zoals normaal best contact op met hun huisarts.

Het gemeentebestuur, het schoolbestuur en het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn en blijven in contact met elkaar en volgende situatie van nabij op. Als inwoner kunt en hoeft u momenteel niet meer te doen dan de al gecommuniceerde preventiemaatregelen in acht nemen.

Alle info over het corona-virus leest u op www.info-coronavirus.be.

Update 6 maart, 20 uur

Ook een student van Thomas More Hogeschool, Campus De Nayer testte positief op het corona-virus. Dat bevestigde de school ons. De hogeschool nam de gepaste maatregelen.