Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Inwoners Sint-Katelijne-Waver krijgen coronaprik in Mechelse Nekkerhal

Gepubliceerd op  vr 15 jan 2021
Onze gemeente gaat voor de vaccinatie tegen Covid-19 samenwerken met de stad Mechelen. Dat betekent dat onze inwoners hun coronaprik zullen krijgen in de Mechelse Nekkerhal.

Samen met Mechelen vormen we de Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne. Het is dan ook logisch dat we samenwerken met Mechelen voor de vaccinatie. Als locatie viel de keuze op Nekkerhal. Ook voor onze inwoners is dat de meest geschikte vaccinatieplaats. Zowel inzake bereikbaarheid, parkeergelegenheid, grootte en inrichting is de Nekkerhal erg geschikt. 

De samenwerking met Mechelen en de Eerstelijnszone biedt op logistiek en organisatorisch vlak heel wat voordelen. Bovendien houden we zo onze eigen infrastructuur (bvb. sporthal Bruultjeshoek) vrij voor de scholen en de jeugdtrainingen, en voor wanneer de sportactiviteiten hervatten. Een vaccinatieruimte moet immers gereserveerd worden tot begin oktober.

Voor minder mobiele mensen is het minder evident om zich naar de vaccinatieplaats te begeven. De komende periode zullen we alternatieven uitwerken om ook hen hun coronavaccin vlot te bezorgen. Zodra we hier een zicht op hebben”, zullen we hierover communiceren.