Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Contact tracing Mechelen - Katelijne

Het gemeentebestuur heeft samen met de stad Mechelen een Covidcallcenter opgezet om personen te contacteren die in contact gekomen zijn met Covid-19-patiënten. Dit callcenter werkt aanvullend op de Vlaamse contact tracing en richt zich in de eerste plaats op mogelijke besmettingen tijdens groepsactiviteiten zoals jeugdkampen, (familie-)feesten en beroepsactiviteiten. Niet op individuele risicocontacten.

U wordt opgebeld

Wanneer u positief test op Covid-19, ontvangt het covidcontactcenter hiervan een melding. Zij bellen u op om te informeren welke contacten u de voorbije periode gehad heeft. 

Vervolgens zal het covidcontactcenter deze contacten opbellen en informeren dat zij mogelijk in contact gekomen zijn met iemand die positief getest heeft op Covid-19. Zonder diens naam te noemen.

U neemt niet op

Belt het callcenter u op? Dan verschijnt 0800 11 794 op uw scherm. Wanneer u niet kunt opnemen, dan laat onze medewerker een boodschap na en kunt u terugbellen naar hetzelfde nummer. Het covidcallcenter is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 17 uur.

Wanneer het covidcallcenter u niet te pakken krijgt, zullen medewerkers van het gemeentebestuur persoonlijk contact proberen op te nemen.

Hulp nodig?

De medewerkers van het callcenter zullen ook informeren of u extra hulp kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Als dat het geval is, zoekt het gemeentebestuur vrijwilligers om u te helpen.

Persoonlijke gegevens

De persoongegevens in kwestie worden enkel gebruikt voor het contactonderzoek. Ze blijven vier weken bewaard en worden nadien vernietigd.