Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Denk aan jouw jobbonus!

Gepubliceerd op  di 29 nov 2022
Verdien je als werknemer minder dan 2.500 euro bruto per maand? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een jobbonus. In dat geval is het belangrijk dat je jouw rekeningnummer registreert. Hoe je dat doet, lees je hier.

Met de jobbonus wil de Vlaamse Regering werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en wie minder verdient extra stimuleren om aan de slag te blijven. Zowel voltijdse als deeltijdse werknemers kunnen in aanmerking komen. Deeltijdse werknemers zullen een jobbonus ontvangen die in verhouding staat tot hun deeltijdse prestaties.

Kom ik in aanmerking?

Als je in België werkt en in Vlaanderen (zonder Brussel) woont en in 2021 maandelijks minder dan 2.500 euro bruto verdiende, dan heb je recht op de jobbonus. In dat geval ontvang/ontving je tussen 3 november en begin 2023 en brief van de Vlaamse overheid (per post of digitaal via je eBox). Daarin staat het bedrag waarop je persoon recht hebt.

De hoogte van de jobbonus hangt af van je brutoloon en kan oplopen tot 600 euro.

Wat moet ik doen?

Voor de uitbetaling van de jobbonus moet je een rekeningnummer registreren in Mijn Burgerprofiel

Hulp nodig om je rekeningnummer te registreren? De onthaalmedewerkers van het gemeentehuis helpen je graag verder. Ook bij de digidokters van de bib kan je terecht. Zij helpen je graag op:

  • dinsdag 13 december tussen 18 en 19.30 uur in de bib (Leyland 1);
  • dinsdag 20 december tussen 10 en 11.30 uur in lokaal dienstencentrum De Plek (Wilsonstraat 28).

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over de jobbonus? Bel dan naar het gratis nummer 0800 611 06  (elke werkdag tussen 9 en 19 uur) of surf naar www.vlaanderen.be/jobbonus