Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Denk vroeger aan later!

Gepubliceerd op  di 08 jan 2019
Als zelfstandig ondernemer is uw toekomst goed voorbereiden moeilijk in de drukte van elke dag. Maar u wachten best niet te lang om uw eindeloopbaan grondig voor te bereiden. Volg daarom een infosessie over eindeloopbaanplanning en pensioenvoorbereiding voor zelfstandigen.

Er valt heel wat ruim op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch, familiaal en financieel vlak. Zowel zakelijk als privé.

Integraal VZW (Dienst Pensioenvoorbereiding voor Zelfstandigen) organiseert in samenwerking met Het Agentschap Innoveren & Ondernemen, UNIZO, Liantis, CM en met medewerking van verschillende beroeps- en sectororganisaties een Vlaamse Roadshow over de problematiek van eindeloopbaanplanning en pesioenvoorbereiding voor zelfstandigen. Onder het motto 'Denk vroeger aan Later!' vindt een driedelige informatiecyclus plaats. Met deze reeks komt u in één keer alles te weten wat belangrijk is voor uw toekomst! 

Tijdens de driedelige reeks behandelen praktijkspecialisten achtereenvolgens volgende actuele sleutelthema’s:

  1. Pensioenregeling voor zelfstandigen en toegelaten activiteit (mogelijkheden verder werken en pensioen genieten). Ziekteverzekering & uitkeringen;
  2. Fiscale gevolgen bij het overlaten, verkopen of beëindigen van de zaak. Waardebepaling zaak.
  3. Vlaamse Erfbelasting. Successieplanning en persoonlijke financiële toekomstplanning

De infosessies starten half maart en vinden plaats in zestien locaties over heel Vlaanderen. Alle informatie over de exacte data, locaties en inschrijven vindt u op www.denkvroegeraanlater.com.