Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Dit zijn de Katelijnse Keien van 2019

Gepubliceerd op  za 23 nov 2019
Op vrijdag 22 november reikte het gemeentebestuur voor de zesde keer de Katelijnse Keien uit. In negen categorieën werden verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet. Ontdek hier de winnaars en de foto's.

Een volle evenementenhal van BelOrta genoot van een mooie avond die het vele talent van onze gemeente in de kijkers plaatste. De presentatie lag voor het eerst in handen van Koen Burssens en Gitte Mast, inwoners van onze gemeente. Dit echtpaar werkte als professionele televisiemakers en scenarioschrijvers mee aan heel wat bekende televisiereeksen en films. Onder meer Zonde van de Zendtijd, Wat Als?, Safety First en het scenario van de Kabouter Plop-films prijken op hun cv. De 14-jarige, pijlsnel opkomende dj C-Track (Cedric Taveirne) en de danseressen van Balanze en Dance@cademy maakten er een wervelende show-avond van.

Sportverdienste: Thibeau Spits

Met de 18-jarige Thibeau heeft onze gemeente opnieuw een erg beloftevolle jumpingruiter in huis. Op het Belgisch kampioenschap bij de junioren behaalde hij een zilveren medaille. Op het Europees kampioenschap bij de junioren mocht hij als derde mee op het podium. Eind vorig jaar won hij de internationale jeugdrubriek van de vermaarde kerstjumping in Mechelen.

Milieuprijs: Klimaan vzw

Klimaan is een jonge vzw die inzet op bewustwording rond energie en klimaat en op burgerparticipatie bij lokale energieprojecten. Ze organiseren regelmatig infoavonden en dit jaar konden alle inwoners van onze gemeente deelnemen aan hun groepsaankoop led-verlichting.

Ambassadeur van het jaar: Borgerstein

Opgericht in 1974 is vzw Borgerstein vandaag een sociale onderneming die instaat voor zorg voor personen met een beperking, ouderenzorg en sociale tewerkstelling. Hun bekendheid reikt tot ver buiten de gemeentegrenzen. Het monumentale seminariegebouw aan het IJzerenveld kan niet langer aan hun noden beantwoorden. Een ambitieus bouwproject staat in de steigers om deur te openen naar de toekomst.

Team van het jaar: deelnemers Open Bedrijvendag

Begin oktober was Sint-Katelijne-Waver hotspot-gemeente tijdens Open Bedrijvendag. Wim Verhuur, Lux-Spas, De Ceuster Meststoffen, Siergrassen Gernée, Euro Pool Systems en het gemeentebestuur sloegen de handen in elkaar en zetten ondernemend Sint-Katelijne-Waver positief op de kaart.

Verdienstelijke inwoner: Geert Swinnen

Als tiener werd bij Geert multiple sclerose (MS) vastgesteld. Enkele jaren geleden kwam hij in een rolstoel terecht, maar dat belet hem niet om intens te sporten. Hij speelt rolstoelbadminton, overwon hoge Alpen-reuzen met de handbike en afgelopen voltooide de Dodentocht met de rolstoel.

Cultuurprijs: Arie Hölscher

Al vele jaren is Arie de voorzitter en bezieler van Kunststichting De Kweekelinghe, een regionaal belangrijke kunstkring waarvan de leden allerlei kunstdisciplines uitoefenen. Hij schildert ook zelf. In 2016 schreef Arie met 'Rozen voor Andrea' een lijvig boek over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is gebaseerd op eigen ervaringen en vertelt over de omstandigheden voor, tijdens en na de oorlog.

Talent van het jaar: Yarne Eylenbosch

Voor het tweede jaar op rij kroonde de Yarne zich tot Belgisch kampioen toestelturnen bij de jongens in zijn leeftijdscategorie. Ook tijdens verschillende andere wedstrijden toonde de 11-jarige turner van Gymflex zich de beste.

Ondernemer van het jaar: Heiveld

Wat begon als een tennisclub is de voorbije jaren uitgegroeid tot een multi-sportcomplex. Heiveld-eigenaars Peter en Bart Meynendonckx schrikken niet terug om te investeren in nieuwe sporten en zo blijven ze groeien. In 2018 nam Heiveld vijf padelterreinen in gebruik, dit voorjaar opende een schietstand met 44 olympische banen. Zo zijn er maar twee of drie in België.

Rijzende ster: Bram DeLuxe

Sinds hij in 2016 zijn eerste dj-contest won, gaat het razendsnel voor Bram De Laet. In 2018 was hij als 17-jarige de jongste Belgische dj ooit op het podium van Tomorrowland. Een feestje dat hij dit jaar mocht overdoen. Ook in de tekende discotheken Carré en The Villa zien ze Bram DeLux graag komen.

Bekijk hier de foto's van de gala-avond.