Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Dromen over thuis

In 2021 werd het project Dromen over thuis opgestart. Voor dit project slaan Sint-Katelijne-Waver, Mechelen en Willebroek de handen in elkaar en zetten we samen in op het verzamelen, bewaren en ontsluiten van verhalen van ingeweken inwoners.

Wist je dat 14,1 procent van de inwoners van Sint-Katelijne-Waver buitenlandse roots heeft? In Willebroek is dit 31,4 procent en in Mechelen ligt het cijfer op 33 procent. De wereld verandert voortdurend. Globalisering is intussen overal actief en ook in onze regio is diversiteit een realiteit.

Het project zet in op het versterken van een gedeelde identiteit. Migratie-erfgoed maakt deel uit van het collectief geheugen en vormt de lijm binnen deze intergemeentelijke samenwerking. Vanuit een (klein)stedelijke context zetten we dan ook vanuit diversiteit en samenleven volop in op het verbinden van mensen, op het bouwen van een inclusieve gemeenschap. Door op zoek te gaan naar een gedeeld verleden (via storytelling, verhalen), versterken we een gedeelde identiteit en een gedeeld begrip voor mekaar (omwille van de herkenbaarheid van deze migratieverhalen) en werken we samen aan een gedeelde toekomst.

Beluister het verhaal van Parissa

Beluister het verhaal van David

Vertel ons jouw verhaal

Heb jij ook verhaal? Laat het ons weten. Via dit formulier kan je al kort jouw verhaal vertellen. Geef ook zeker jouw contactgegevens door, dan nemen we binnenkort contact op.

Klik hier om jouw verhaal door te geven.