Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Energielening nog tot 31 oktober aan 2 procent

Gepubliceerd op  wo 27 jun 2018
Wie zijn woning energiezuiniger wil maken of energiebesparende werken wil uitvoeren, komt nog tot 31 oktober 2018 in aanmerking voor een energielening aan 2 procent. Vanaf 2019 zullen enkel prioritaire doelgroepen nog in aanmerking komen voor een voordelige energielening, die dan renteloos wordt.

Wanneer u energiebesparende werken wil uitvoeren aan uw huis, zoals het plaatsen van muur-, dak- of vloerisolatie, kan u in aanmerking komen voor een energielening.

Het minimumbedrag van de lening bedraagt 1.250 euro en het maximum 15.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd bedraagt acht jaar voor de 2 procent-leningen en tien jaar voor de renteloze leningen. Voor niet-commerciële instellingen gelden dezelfde bedragen en bedraagt de maximale looptijd tien jaar.

Als inwoner van Sint-Katelijne-Waver vraagt uw een energielening aan bij IGEMO.

Wat verandert er op 1 januari?

Vanaf 1 januari 2019 wijzigen echter de toelatingsvoorwaarden. Er zullen dan geen 2 procent-leningen meer worden toegekend, enkel 0 procent-leningen. Komt u in aanmerking voor een 2 procent-lening? Dien uw dossier dan zeker in voor 31 oktober. Behoort u tot de primaire doelgroep? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een energielening aan 0 procent. In dat geval kan u ook na 30 november 2018 de lening nog aanvragen.

Om na te gaan tot welke doelgroep u behoort en of u in aanmerking komt, leest u op de website van IGEMO.

Hoe aanvragen?

Vul het aanvraagformulier volledig in. Bezorg dit formulier, samen met alle noodzakelijke bijlagen, op papier aan IGEMO, Schoutetstraat 2, 2800 Mechelen.

Om zeker te zijn dat IGEMO uw dossier tijdig kan verwerken, moet het ten laatste bij IGEMO volledig worden verklaard op 31 oktober. Het aanvraagformulier en meer info vindt u op www.igemo.be/energielening.