Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Er was eens …

Gepubliceerd op  vr 20 nov 2020
Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen maar is vooral super leuk! De voorleesweek is hét moment om het gezellig te maken met een goed voorleesverhaal.

Het Huis van het Kind en de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver werkten samen aan een online voorleeskoffer. Ook benieuwd om te ontdekken welke verhalen er in de koffer zitten? We kunnen alvast verklappen dat we niet alleen verhaaltjes in de koffer stopten maar ook een heleboel vertellers.   

Op dinsdag 24 november maken we onze verhalenkoffer open en kan jij genieten van online voorleesplezier.

Hoe dan?

Surf naar www.skw.be/voorleesweek Daar kan je tien verhaaltjes beluisteren en bekijken. Maak het gezellig met een kussen, een dekentje of een warme chocomelk en genieten maar!

Doe je mee?

De verhaaltjes bekijken en wegdromen dat is al super fijn. Maar wie wil kan ook echt aan de slag. Het verhaal over de keizer die niet kan slapen raakte niet helemaal af. De verteller, schepen Eric Janssens, vraagt jullie hulp om het verhaaltje af te maken. Verzinnen jullie mee een einde voor dit verhaal? Schrijf het op, maak een mooie tekening of klein toneeltje, …

Stuur jouw zelf verzonnen einde (tekst, foto, film) door naar kind@skw.be of reageer op de Facebook-post op de pagina van Huis van het Kind of de bibliotheek.

Jullie inzendingen delen we graag online! Op dinsdag 1 december onthullen we het echte einde.