Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Melden van een evenement

Wanneer u een evenement organiseert waarbij een sluitingsuur moet worden vastgelegd of waarbij er een risico is op vlak van veiligheid of overlast, dan moet u dit uiterlijk drie maanden op voorhand aanvragen bij het gemeentebestuur.

Via het aanvraagformulier vraagt u volgende zaken aan:

  • Toelating tot de organisatie van een evenement in openlucht of een tent;
  • Toelating om te mogen afwijken van de geluidsnorm;
  • Toelating om te mogen afwijken van het sluitingsuur;
  • Aanvraag betaling of vrijstelling van danstaks.
  • Aanvraag ontlenen polsbandjes, geluidsmeter, fluohesjes,...

Hoe aanvragen

Via het e-loket of neem contact op met de jeugddienst.

Uitzonderingen wegens corona-maatregelen

Wil u binnenkort een evenement organiseren? Doe dit dan tijdig en hou er rekening mee dat alle aanvragen worden besproken op een overleg met politie en de noodplanambtenaar, alsook op de gemeentelijke corona-cel.

Alle evenementen en acties dienen gemeld te worden, ook diegenen die in pre-coronatijden niet moesten gemeld worden of geen aanvraag nodig hadden.

Hou rekening met de geldende corona-regels.

We adviseren om eveneens het COVID Event Risk Model in te vullen om te zien hoe je het evenement zo corona-veilig kan laten doorgaan. Let wel: dit formulier geeft je geen zekerheid of je evenement al dan niet toegelaten wordt. Het geeft enkel tips om je evenement, indien toegelaten, coronaveilig door te laten gaan. Voeg dit formulier dan toe aan uw melding. Opgelet, de informatie in uw aanvraag en in de COVID Event Risk Model moet overeenstemmen. Excuses voor de zaken die hierdoor dubbel ingevuld moeten worden.

Vul hier het COVID Event Risk Model in

Meld hier uw evenement

Meld hier uw bingospel