Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Doe de Dodoens, een beginnerscursus voor kruidige doe-het-zelvers

Deze kruidencursus volgt op speelse wijze het voorbeeld van Rembert Dodoens en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis. Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na een jaar opleiding ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen ...
Deze kruidencursus volgt op speelse wijze het voorbeeld van Rembert Dodoens en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis.

Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na een jaar opleiding ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen kruidentuintje om die speciale zalf of shampoo te maken en verbaas je omgeving. Of kruid je keuken en ineens ook je gezondheid, twee vliegen in een klap.

Vijf ervaren docenten van de Vlaamse Herboristen Vereniging stelden deze cursus samen. De docenten zijn Maurice Godefridi, Veerle De Vos, Karin Van Loenhout, Dirk Bracke en Geert Thyssen.

Een extra meerwaarde voor deze cursus is de toplocatie. De tuinen van 't Grom zijn rijkelijk voorzien van allerlei bekende en minder bekende planten en kruiden. Rond het kookeiland gaan we in groep aan de slag. En ons lokaal 'De Veiling' is voorzien van alle professionele infrastructuur.

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 34 sessies van 3 uur en omvat volgende 7 vakken:
plantkunde, kruideninhoudstoffen, kruidenleer, productkennis & wetgeving, tuinpraktijk, en geneeskrachtige, huishoudelijke en culinaire kruidenbereidingen.

Voorkennis van kruiden en planten is niet nodig.

Er zijn 21 lessen theorie en 13 lessen praktijk die elkaar regelmatig afwisselen. Zo houden we het boeiend en gevariëerd.

Deelname kost €365 inclusief cursusbladen. De inschrijving is definitief na overschrijving van het lesgeld. Bij stopzetting van de opleiding wordt het lesgeld niet terugbetaald.

INFO & INSCHRIJVINGEN VIA INFO@TGROM.BE OF 015 31 50 55.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • van za 6 januari 2018 tot za 15 december 2018
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  gesloten
  woensdag
  gesloten
  donderdag
  gesloten
  vrijdag
  gesloten
  zaterdag
  van 10 tot 12.30 uur
  zondag
  gesloten

Prijs

€ 365,00
Basisprijs: € 365.00

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Tickets

Organisatie

't Grom