Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Forever, happily … - Collectif Malunés Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en humoristische taferelen. Ze waren eerder te gast in CC Zwaneberg met 'Sens Dessus Dessous'. Net zoals de dwergen van Sneeuwwitje zijn ze met zeven en ze willen graag alle prinsessen samenbrengen in hun tent. Een magisch bos, de kleine ...
Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en humoristische taferelen. Ze waren eerder te gast in CC Zwaneberg met 'Sens Dessus Dessous'.

Net zoals de dwergen van Sneeuwwitje zijn ze met zeven en ze willen graag alle prinsessen samenbrengen in hun tent. Een magisch bos, de kleine zeemeermin, Hans en Grietje en een mysterieuze sprookjeswereld. Maar ook vergiftigde appels, een verloren schoentje, acrobaten die over roodkapje struikelen, ... Het persoonlijke verhaal van de artiesten neemt de bovenhand: hier is niet alles fantastisch en zijn de menselijke relaties even troebel als vermakelijk. Bij Collectif Malunés verdwijnen de prinsessen in hun gewaden, worden grote boze wolven slachtoffers, sterven prinsen van uitputting en worden sprookjespersonages circusartiesten.

Collectif Malunés is een hedendaags Frans - Belgisch circusgezelschap dat in 2009 met veel passie en energie opgericht werd door drie Vlamingen en één Française, tijdens hun studies aan de circushogeschool van Tilburg (ACAPA), op zoek naar speelervaring op straat en op scene. De eerste voorstelling 'Sens Dessus Dessous' begon in 2010 te toeren in Vlaanderen en Nederland. Collectif Malunés won hiermee de publieksprijs én de prijs van de jury op het Internationaal Straattheaterfestival MiramirO (Gent). Ze speelden deze voorstelling ook op de parking voor CC Zwaneberg naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het cultuurcentrum. Einde 2015 eindigde de tour van 'Sens Dessus Dessous' en startte de compagnie met de creatie van hun tweede voorstelling: 'Forever, happily …'. Deze wordt gespeeld in een bordeaux-rode circustent die ons doet denken aan het charmante caravannetje waarmee het ooit allemaal begon.

Wanneer

  • do 9 mei 2019
    van 20.15 uur
  • vr 10 mei 2019
    van 20.15 uur
  • za 11 mei 2019
    van 20.15 uur

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €

Waar

Circustent op
nog te bepalen plek, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg