Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Wintertuin Ursulinen

Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige meisjespensionaat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel. Leer de historiek van deze oogstrelende wintertuin kennen, maar ontdek ook de rest van ...
Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige meisjespensionaat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.

Leer de historiek van deze oogstrelende wintertuin kennen, maar ontdek ook de rest van het landelijke school- en kloostercomplex met zijn kloosterkerk, oratorium, refters, schoolmuseum, pianogalerij en zoveel meer unieke locaties.

Sinds 1995 ontfermt de vzw Wintertuin zich over het erfgoed op de site en werkt ze samen met verschillende partners aan een mooie toekomst voor het beschermde patrimonium van het Ursulineninstituut.

Individueel bezoek:
Jaarlijks vanaf 1 maart tot en met 30 november elke zondag om 14:30 u een gewone rondleiding van twee uur in het Nederlands en in het Frans of Engels. Deuren om 14:00 u
Buiten deze periode is er elke derde zondag van de maand om 14:30 u een gewone rondleiding van twee uur in het Nederlands en in het Frans of Engels. Deuren om 14:15 u.

Groepsbezoek:
Groepsbezoeken zijn na afspraak heel het jaar door mogelijk, uitgezonderd tijdens de beide sluitingsperiodes.
De zomersluiting loopt van 15 juli t.e.m. 15 augustus. De wintersluiting van 15 december t.e.m. 15 januari.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • maandag
  gesloten
  dinsdag
  gesloten
  woensdag
  gesloten
  donderdag
  gesloten
  vrijdag
  gesloten
  zaterdag
  gesloten
  zondag
  van 14.30 tot 16.30 uur

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Waar

vzw Wintertuin
Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)

Organisatie

vzw Wintertuin