Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Overal internet ISM seniornet

Van een wereld zonder… naar een internet wereld Vijf domeinen waarbij het internet een steeds groter wordende rol speelt: Bord en krijt zijn uit de school verbannen! Zij werden vervangen door een interactief smartboard en kinderen maken oefeningen op een tablet. Studenten krijgen opdrachten en taken via Smartschool, het digitale schoolplatform. Het Zwitsers zakmes opnieuw uitgevonden: de ...
Van een wereld zonder… naar een internet wereld
Vijf domeinen waarbij het internet een steeds groter wordende rol speelt:
Bord en krijt zijn uit de school verbannen!
Zij werden vervangen door een interactief smartboard en kinderen maken oefeningen op een tablet. Studenten krijgen opdrachten en taken via Smartschool, het digitale schoolplatform.
Het Zwitsers zakmes opnieuw uitgevonden: de smartphone
Allereerst een streepje uitleg: internet, wifi, bluetooth, 3G en 4G. De smartphone als ultiem toestel om de internet wereld aan te sturen: altijd op zak, overal en steeds bruikbaar. Een waaier van mogelijkheden.
Het huis van de toekomst staat er al
Wanneer er gesproken wordt over 'domotica' denken de meeste mensen onmiddellijk aan 'gordijnen open en dicht en rolluiken op en neer'.
Er kan echter echt van alles aangestuurd worden in een woning: verwarming en airco, audio en video, alarm en hulp op afstand.
e-Commerce
Dringend een nieuwe printer nodig? Een frietketel? Een stofzuiger? Eventjes surfen, vergelijken, kiezen, bestellen en online betalen. Een paar klikken… en de volgende dag wordt het pakket aan huis geleverd.
Lang zult u wonen…
Woont u in een fijne buurt en wilt u het liefst zo lang mogelijk in uw
vertrouwde omgeving blijven wonen?
Cubigo, een digitaal platform dat werkt via een tablet zorgt er voor dat ouderen en zorgbehoevenden langer zelfstandig thuis kunnen wonen.
Overal Internet…
Absoluut geen saaie voordracht, wel een boeiend verhaal doorspekt met praktische demo en doorspekt met vele korte filmfragmentjes.
Ook te pruimen door senioren met minder of geen computerervaring.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • do 13 december 2018
    van 13.30 tot 15.30 uur

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

Bibliotheek
Leyland 1, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)