Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Groot dictee der Nederlandse taal heruitgevonden

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal, die van 1990 tot 2016 jaarlijks in december werd uitgezonden op de Nederlandse en Belgische televisie. Deelnemers waren Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden tijdens de uitzending thuis meeschrijven om te kijken hoe goed ze zelf konden spellen. Spijtig genoeg is er sinds 2017 geen Groot ...

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal, die van 1990 tot 2016 jaarlijks in december werd uitgezonden op de Nederlandse en Belgische televisie.
Deelnemers waren Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden tijdens de uitzending thuis meeschrijven om te kijken hoe goed ze zelf konden spellen.
Spijtig genoeg is er sinds 2017 geen Groot Dictee meer op de televisie maar gelukkig nog wel in de bibliotheek. U hoeft niet te vrezen voor een complete afgang met een gemiddelde van 18 spelfouten, want in deze heruitgevonden vorm kan u zelfs winnen met 30 fouten. Er worden namelijk een aantal spelelementen ingebouwd, waar creativiteit en snelheid een rol spelen en die minstens even belangrijk zijn om het dictee te winnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • vr 7 december 2018
    van 20 tot 22 uur

Prijs

gratis

Waar

Thomas More - Campus De Nayer
Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Tickets