Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Wintertuin Ursulinen

Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige meisjespensionaat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel. Leer de historiek van deze oogstrelende wintertuin kennen, maar ontdek ook de rest van ...
Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige meisjespensionaat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.


Leer de historiek van deze oogstrelende wintertuin kennen, maar ontdek ook de rest van het landelijke school- en kloostercomplex met zijn kloosterkerk, oratorium, refters, schoolmuseum, pianogalerij en zoveel meer unieke locaties.

Vzw Wintertuin en vzw Kempens Landschap ontfermen zich over het erfgoed op de site en werken samen met verschillende partners aan een mooie toekomst voor het beschermde patrimonium van het Ursulineninstituut.

Individueel bezoek:
Elke zondag om 14:30 u. een rondleiding met gids van twee uur in het Nederlands en in het Frans of Engels. Deuren vanaf 14:00 u.
Uitgezonderd tijdens de sluitingsperiodes:
* wintersluiting: 15 december t.e.m. 15 januari
* Paaszondag

Groepsbezoek:
Groepsbezoeken zijn na afspraak heel het jaar door mogelijk, uitgezonderd tijdens de sluitingsperiodes:
* wintersluiting: 15 december t.e.m. 15 januari
* zomersluiting: 15 juli t.e.m. 15 augustus

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Waar

Wintertuin Ursulinen
Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)

Organisatie

Wintertuin Ursulinen