Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Water4Ghana in beeld, beleef het op Technologiecampus De Nayer

Sinds 2009 voorziet Water4Ghana, samen met studenten van KU Leuven en Thomas More, drinkbaar water in het droge noorden van Ghana. Het project werd op Campus De Nayer opgestart door twee studenten industrieel ingenieur chemie en sinds die start in 2009 trokken al meer dan vijftig studenten van KU Leuven en Thomas More naar Ghana om er zelf drinkwaterprojecten te realiseren en op te volgen. Kom ...
Sinds 2009 voorziet Water4Ghana, samen met studenten van KU Leuven en Thomas More, drinkbaar water in het droge noorden van Ghana. Het project werd op Campus De Nayer opgestart door twee studenten industrieel ingenieur chemie en sinds die start in 2009 trokken al meer dan vijftig studenten van KU Leuven en Thomas More naar Ghana om er zelf drinkwaterprojecten te realiseren en op te volgen. Kom een kijkje nemen bij onze foto's en filmpjes en leer uit eerste hand hoe het is om in Ghana te wonen en te werken. Aan de hand van deze filmpjes en fotoreportages proberen we je onder te dompelen in dit wonderlijke land en onze verschillende drinkwaterprojecten.

De voorbije 10 jaar werden al 15 dorpen van drinkwater voorzien. Op die manier hebben meer dan 11.000 mensen nu toegang tot drinkbaar water en werden reeds 35 miljoen liter water verbruikt. In 2018 is Water4Ghana ook gestart met het aanleggen van irrigatievelden om groenten te kweken. Op die manier kan de lokale bevolking hun economische activiteit versterken en zijn ze in staat om te voorzien in het onderhoud van de installaties. Water, UV-filters, bio-filters, leidingen, pompen, graafwerken, zonnepanelen, elektrische sturingen en een spannende ervaring. Breng gerust een bezoek aan onze stand, er is voor ieder wat wils.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 24 november 2019
    van 13 tot 17 uur

Prijs

gratis

Waar

Thomas More - Campus De Nayer
Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver