Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Het rendement van een motor bepalen Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Een heel groot deel van de energie van de brandstof gaat verloren in allerhande weerstanden en energie verslindende factoren die eigen zijn aan een verbrandingsmotor. Door de motor te testen op een motortestbank, kunnen we nagaan hoeveel energie er nuttig gebruikt wordt en hoeveel er verloren gaat. Meer nog, we kunnen met de aanwezige sensoren zelfs bepalen waar de energie naartoe gaat. Het ...
Een heel groot deel van de energie van de brandstof gaat verloren in allerhande weerstanden en energie verslindende factoren die eigen zijn aan een verbrandingsmotor.

Door de motor te testen op een motortestbank, kunnen we nagaan hoeveel energie er nuttig gebruikt wordt en hoeveel er verloren gaat.

Meer nog, we kunnen met de aanwezige sensoren zelfs bepalen waar de energie naartoe gaat. Het opwarmen van het motorblok en de uitlaat vraagt bijvoorbeeld al heel wat energie.

Wij tonen je tijdens een test run op onze motortestbank hoe de energie van de brandstof in de motor wordt verdeeld en hoe we het rendement van een motor bepalen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 24 november 2019
    van 13 tot 17 uur

Prijs

gratis

Waar

Thomas More - Campus De Nayer
Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver