Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Pieter Bruegel. Sublimatie van het dagelijkse leven. Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Voor de kunstkenner Marc Wellens is het schilderij 'De Kinderspelen' dat Bruegel in 1560 schilderde, een sleuteldocument in de geschiedenis van spel en speelgoed. Van hieruit groeide zijn fascinatie voor deze grootmeester. Vanuit kinderspel is het een kleine stap naar de spelen en de feesten van de volwassenen. Al snel wordt echter duidelijk dat de achtergrond van Bruegels werk pure ernst is. ...
Voor de kunstkenner Marc Wellens is het schilderij 'De Kinderspelen' dat Bruegel in 1560 schilderde, een sleuteldocument in de geschiedenis van spel en speelgoed. Van hieruit groeide zijn fascinatie voor deze grootmeester. Vanuit kinderspel is het een kleine stap naar de spelen en de feesten van de volwassenen.
Al snel wordt echter duidelijk dat de achtergrond van Bruegels werk pure ernst is. Hij schetst niet alleen een gedetailleerd beeld van het dagelijks leven, maar klaagt duidelijk de wantoestanden aan die in zijn tijd schering en inslag waren : oorlog, heksenprocessen, godsdienstoorlogen, …
Uit zijn ganse oeuvre blijkt dat Pieter Bruegel terecht behoort tot de top van de Vlaamse en internationale kunstenaars aller tijden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 19 maart 2019
    van 20 tot 23 uur

Prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €; DF-Leden: 7,00 €

Waar

Conferentiezaal
Markt 28 A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

Davidsfonds afd Sint-Katelijne-Waver