Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Wandeling door de Koekenstad met halte in huisbrouwerij 't Pakhuis

Je trekt, samen met ons, een halve dag naar de "Koekenstad" Antwerpen. Koekenstad vanwege de toenmalige vele koeken- en chocoladefabrieken zoals De Beukelaer, Parein, Meurisse, Biscuiterie Cordemans, Martougin, Vanova en Cargill. Rond 1885 startte De Beukelaer de productie van koekjes. De geur van deze industriële bakkerij vlakbij het Centraal Station was voor de treinreizigers een aangename ...
Je trekt, samen met ons, een halve dag naar de "Koekenstad" Antwerpen. Koekenstad vanwege de toenmalige vele koeken- en chocoladefabrieken zoals De Beukelaer, Parein, Meurisse, Biscuiterie Cordemans, Martougin, Vanova en Cargill. Rond 1885 startte De Beukelaer de productie van koekjes. De geur van deze industriële bakkerij vlakbij het Centraal Station was voor de treinreizigers een aangename kennismaking met de Koekenstad.

Je maakt kennis met een groot gedeelte van het stadsgebied tussen de Schelde en de Leien. Je komt voorbij verschillende musea en een evenredig aantal monumenten die het verhaal van Antwerpen vertellen. je wandelt door de belangrijkste winkelassen, het oude stadscentrum, de Scheldekaaien, over de Gedempte Zuiderdokken en door het trendy Zuid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dit alles te bezoeken, het is enkel een kennismaking met het grote aanbod. Je zal ervaren dat alle musea en bezienswaardigheden op wandelafstand liggen.

De totale afstand bedraagt ongeveer 9,5 km maar wordt onderbroken met een bezoek aan de huisbrouwerij 't Pakhuis. Het is één van die brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen. Dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Hier kan je kennis maken met het Antwerps blond, Antwerps bruin, den Bangelijke, den Zwarte Sinjoor en/of het Stalen Ros. In ongeveer een uur wordt er verteld over het brouwproces, de huisgebrouwen bieren en anekdotes over bier. Oftewel alles over BIER! En natuurlijk worden ondertussen de 3 huisgebrouwen bieren geproefd!

Praktische info

We nemen samen de trein in Sint-Katelijne-Waver van 12h29 op spoor 3. Gelieve een 10-tal minuten op voorhand aanwezig te zijn. Kom je van elders of met eigen middelen naar Antwerpen : afspraak om 13h00 op de hoek Keizerlei - Pelikaanstraat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • za 16 februari 2019
    van 12.15 tot 19 uur

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; Zonder trein: 11,00 €

Waar

Station Sint-Katlelijne-Waver
Stationsplein, 1, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

Pasar Sint-Katelijne-Waver