Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

4e zadenbeurs

Zondag 3 maart 2019 gooit 't Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de vierde editie van haar zadenbeurs. De vorige editie lokte alvast meer dan 600 bezoekers. ? In de expogangen van het museum wandel je langs uiteenlopende standhouders die een ruime collectie van oude erfgoedrassen en unieke planten aanbieden. En heb je als ...
Zondag 3 maart 2019 gooit 't Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de vierde editie van haar zadenbeurs. De vorige editie lokte alvast meer dan 600 bezoekers.
?
In de expogangen van het museum wandel je langs uiteenlopende standhouders die een ruime collectie van oude erfgoedrassen en unieke planten aanbieden. En heb je als bezoeker je eigen zaden bij, geen probleem, dan ruil je die met andere geïnteresseerden aan de grote ruiltafel in het Veilingzaaltje.
?
Kinderen kunnen intussen in, onder en rond de reusachtige aardkluit ontdekken hoe vroeger het land werd klaargemaakt voor het zaaiseizoen en van waar in de wereld die zaden vandaan komen.
?
Is de buit binnen en heb je eindelijk die oer-Belgische preisoort gevonden, zet je dan tevreden neer aan het kookeiland voor de kleurrijkste soep- & broodjesbar recht uit de groentestreek. Met een tas warm of een glas fris erbij en een streepje muziek wordt het helemaal gezellig.
?
Toegang tot de zadenbeurs is €4 maar daarmee bezoek je ineens ook het museum en de historische groentetuinen. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen. Na een korte winterslaap opent 't Grom die dag uitzonderlijk vroeger dan anders, namelijk om 10u.
?
De voorlopige standhouders zijn: Cycle-en-Terre, Ecohoeve de Oude Kastanje, De Tuinen van Weldadigheid, 123zaden.nl, Tuinjoop, VELT Zadenwerkgroep, Herboristerie Helianthus, De Tuinschuur/Bolster, Biosano/Bingenheimer Saatgut, en Badskins Garden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 3 maart 2019
    van 10 tot 17 uur

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €; Kinderen - 6 jaar: 0,00 €

Waar

‘T Grom
Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom