Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Basiscursus fotografie

https://cvo.tsmmechelen.be/cvo/digitale_fotografie Je hebt nu een digitale fotocamera, maar hoe maak je er goede foto's mee? Met een digitale fotocamera vol automatische mogelijkheden zijn de foto's niet zomaar automatisch geslaagd. Fotografie is een deel techniek, maar ook creativiteit. Wil je leren kijken en de wonderlijke wereld vanuit een fotografische hoek (her)ontdekken? Dan is de ...
https://cvo.tsmmechelen.be/cvo/digitale_fotografie

Je hebt nu een digitale fotocamera, maar hoe maak je er goede foto's mee? Met een digitale fotocamera vol automatische mogelijkheden zijn de foto's niet zomaar automatisch geslaagd. Fotografie is een deel techniek, maar ook creativiteit.

Wil je leren kijken en de wonderlijke wereld vanuit een fotografische hoek (her)ontdekken? Dan is de opleiding digitale fotografie iets voor jou. Hier ontdek je, via praktische oefeningen en theoretische toelichtingen, de vele mogelijkheden en eventuele beperkingen van de digitale fotografie en je toestel. Je maakt foto's rond specifieke thema's en leert op die manier je blik te verruimen en het fototoestel op een correcte manier te hanteren. We zorgen voor inzicht, voor esthetisch aanvoelen en we verkennen de heel diverse vormen van fotografie. We vormen geen beroepsfotografen, maar wel kundige fotoliefhebbers.

In de opleiding Digitale fotografie worden 3 modules (van 60 lestijden) aangeboden.

Digitale fotografie 1: In deze module maak je kennis met de verschillende aspecten van de digitale fotografie. Je leert werken met het diafragma, sluitertijd, iso waarde, witbalans, scherptediepte, perspectief, ... Daarnaast leer je begrijpen wanneer je de keuze moet maken en hoe je in die situatie jouw fototoestel het beste instelt. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten oefen je de concrete situatie in, om zo tot betere resultaten te komen. Je leert aan de hand van oefeningen om beter te kijken en mooiere composities en beeldkaders te maken.

Digitale fotografie 2: Deze vervolgmodule is de volgende stap in het gebruik van je digitaal fototoestel. Je combineert het inzicht in de digitale fotowereld met een zeer praktijkgericht programma. Aan de hand van technische en creatieve opdrachten verdiepen we ons verder in de digitale fototechnieken. We werken hier rond thema's om beter te leren kijken naar de wereld. We bespreken en evalueren de opdrachten, om het leerproces van creatief fotograferen te begeleiden.

Digitale fotografie 3: Hier gaan we nog een stap verder. Het sleutelwoord is creativiteit, je gaat op locatie fotograferen in bijzondere en/of originele omgevingen. Je leert werken met professionele flits- en witbalanstechnieken. We werken hier themagericht, uit een uitgebreid gamma van onderwerpen. Hier verdiep je je verder in de geheimen van de fotografie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • van ma 28 januari 2019 tot ma 10 juni 2019

Prijs

€ 95,00
Basistarief: 95,00 €

Waar

Sint-Ursula-Instituut
Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)

Organisatie

CVO TSM