Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Workshop hoevebrood in het oude bakhuis - met Broodnodig.be

Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C. ?In 2018 bundelt 't Grom de krachten hiervoor met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout van Broodnodig.be. Net als ons houdt Marc ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoedrassen. Kwaliteit staat ...
Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C.
?In 2018 bundelt 't Grom de krachten hiervoor met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout van Broodnodig.be. Net als ons houdt Marc ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoedrassen. Kwaliteit staat voorop.
??Wie graag zelf de stiel wil leren, vraagt een workshop aan voor onze bakdagen, telkens van 9u00 tot 12u30. Je wordt verwelkomd met koffie, thee en koekjes. De bakker & stoker vertellen je over de verschillende onderdelen en werktuigen in het bakhuis. Ook de stooktechniek komt aan bod. Daarna gaan we aan de slag en worden meel, water, zout en gist gemengd. Het deeg wordt gebold en te rusten gelegd. Ondertussen is er tijd nog wat vragen te stellen. Als de oven warm is, leer je de assen eruit te halen met de rakel en hem proper te maken met de loet. Vervolgens schieten we het gerezen brooddeeg in de oven. Op het einde van de workshop neem je je eigen brood mee naar huis, maar niet zonder eerst nog gratis het museum en de tuinen bezocht te hebben met onze audigids. Als je hiervoor later wil terugkomen, kan dat ook.?
De workshop kan gevolgd worden door 1 tot 4 personen. Deelname kost €45 per persoon, inclusief koffie/thee, 1 hoevebrood en een bezoek aan het museum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 3 november 2019
    van 9 tot 12.30 uur

Prijs

€ 45,00
Basistarief: 45,00 €

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom