Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Katelijne Klassiek : concert Arte Amanti Academy

Op vrijdag 15 maart is het kamermuziekfestival Arte Amanti opnieuw te gast in onze gemeente. Het een-voudig maar uniek concept van dit festival staat sterk aan : elk concert begint met uitzonderlijk Belgisch Jong Talent, gevolgd door internationale artiesten die normaal alleen te horen zijn in de grote concertza-len. Sinds 2017 startte vanuit het Arte Amanti Festival zelf het initiatief om met ...
Op vrijdag 15 maart is het kamermuziekfestival Arte Amanti opnieuw te gast in onze gemeente. Het een-voudig maar uniek concept van dit festival staat sterk aan : elk concert begint met uitzonderlijk Belgisch Jong Talent, gevolgd door internationale artiesten die normaal alleen te horen zijn in de grote concertza-len.
Sinds 2017 startte vanuit het Arte Amanti Festival zelf het initiatief om met de Jonge Talenten een ka-merorkest op te richten. Naast hun solistische inbreng aan het begin van alle concerten was het nodig om diegenen die voor wedstrijden of belangrijke audities staan de kans te geven ervaring op te doen als solist met orkest.
Ook het kamerorkest vraagt van iedereen een solistische inbreng en is een ideale opleiding die de jonge-ren op het conservatorium niet mee krijgen. Voeg daarbij het mateloze enthousiasme en plezier van
samen muziek te maken en het wordt meteen duidelijk waarom deze begaafde bende vanaf het eerste concert een staande ovatie kreeg!
Dirigent is Reinilde Leyers, oprichtster en directeur van het Arte Amanti festival. Het Arte Amanti Kamer-orkest zal ook buiten het Arte Amanti Festival concerteren.
Aansluitend receptie in de conferentiezaal van de parochiezaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • vr 15 maart 2019
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; 60+ en jongeren -26: 10,00 €; gezinskaart (twee volwassenen met hun kinderen): 25,00 €

Waar

Sint-Catharinakerk
Markt 1, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Tickets

Organisatie

gemeentebestuur en cultuurraad Sint-Katelijne-Waver