Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Lezing: Hoe help je wilde bijen in je tuin?

Van maart tot oktober spelen zich dagelijks boeiende taferelen af in de bijenwereld. Het zijn verhalen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, macho's en huisvrouwen. Wist je dat deze zachtaardige dieren niet steken? En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken? En dat ze als geen ander bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven? Maar zowel de honingbijen als ...
Van maart tot oktober spelen zich dagelijks boeiende taferelen af in de bijenwereld. Het zijn verhalen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, macho's en huisvrouwen. Wist je dat deze zachtaardige dieren niet steken? En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken? En dat ze als geen ander bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven? Maar zowel de honingbijen als wilde bijen gaan de laatste jaren sterk achteruit.
Wie bijen aan het werk wil zien, moet voldoende nectarbronnen en nestplaatsen in zijn tuin voorzien. In je tuin of op je balkon kan je heel wat acties ondernemen voor wilde bijen.
Je krijgt praktische tips voor een bij vriendelijk beheer van tuinen, landbouw- en natuurgebieden in onze bij-zondere gemeente. En als toemaatje serveren we enkele honingzoete proeverijtjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • ma 1 april 2019
    van 20 tot 22 uur

Prijs

gratis

Waar

bibliotheek
Leyland 1, 2860 Sint-Katelijne-Waver