Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Boer&Kool + Week van de Groentestreek - kuchnia polska

We trekken de keuken in en maken een paar klassieke Poolse koolgerechten. Golabki! Bigos! Hmmmm! De brassica's zijn echte wereldreizigers. Vanuit Europa en Azië veroverden ze in bijna 4.000 jaar alle uithoeken van de wereld. En overal namen ze een nieuwe vermomming aan, van spitskool en palmkool over rode en witte kool tot paksoi en koolrabi. En al die vormen en kleuren werden op hun beurt in ...
We trekken de keuken in en maken een paar klassieke Poolse koolgerechten. Golabki! Bigos! Hmmmm!

De brassica's zijn echte wereldreizigers. Vanuit Europa en Azië veroverden ze in bijna 4.000 jaar alle uithoeken van de wereld. En overal namen ze een nieuwe vermomming aan, van spitskool en palmkool over rode en witte kool tot paksoi en koolrabi. En al die vormen en kleuren werden op hun beurt in evenzoveel verschillende wereldkeukens verwerkt tot plaatselijke gerechten. Lokaal geïnspireerd.

Deze avond nemen we een kijkje hoe ze ermee aan de slag gaan in de Poolse keuken, de cucina Polacca. Het is een rijkelijke keuken maar voor velen nog onbekend. Tijdens deze kookworkshop gaan we op ontdekkingstocht en maken we samen typische Poolse koolgerechten als golabki of bigos.

Deze activiteit is gratis maar het aantal plaatsen is erg beperkt. Enkel dus reserveren indien je zeker deelneemt.

Met de steun van de dienst Landbouw en Plattelandsbeleid van de Provincie Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • do 9 mei 2019
    van 19.30 tot 21.30 uur

Prijs

gratis

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom