Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Erfgoeddag + Boer&Kool - 'Hoe maakt u het?'

Een ritje op de kat? Alleen vandaag kan het. Sint-Katelijne-Waver is niet alleen gekend voor haar tuinders, maar ook voor verschillende uitvindingen door lokale ijzersmeders zoals de familie Van den Eynde. Rij nog eens mee met een echte kat op ezel, niet op 4 poten maar op 4 wielen. Of stapel er de bloemkolen op terwijl we over het veld gaan. Wie kan het hoogst? Handen uit de mouwen! Onder het ...
Een ritje op de kat? Alleen vandaag kan het. Sint-Katelijne-Waver is niet alleen gekend voor haar tuinders, maar ook voor verschillende uitvindingen door lokale ijzersmeders zoals de familie Van den Eynde. Rij nog eens mee met een echte kat op ezel, niet op 4 poten maar op 4 wielen. Of stapel er de bloemkolen op terwijl we over het veld gaan. Wie kan het hoogst? Handen uit de mouwen!

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het suggestieve woordje 'beter' toe, en u hebt het thema en de uitdaging van Erfgoeddag 2019 helemaal beet: over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen (v/x/m) dus. En cultureel erfgoed.

Met de steun van de dienst Landbouw en Plattelandsbeleid van de Provincie Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 28 april 2019
    van 13 tot 17 uur

Prijs

gratis

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom