Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

4daagse cursus macrofotografie

Macrofotografie opent een heel nieuwe wereld. In macrofotografie kom je nooit onderwerpen te kort. Je maakt foto's van onderwerpen die meestal niet zichtbaar zijn met het blote oog. In de cursus overlopen we wat er nodig is om 'macro' en 'close-up' foto's te maken. We zullen zien dat je niet noodzakelijk een macrolens moet bezitten om zeer kleine onderwerpen groot op de foto te zetten. We doen ...
Macrofotografie opent een heel nieuwe wereld. In macrofotografie kom je nooit onderwerpen te kort. Je maakt foto's van onderwerpen die meestal niet zichtbaar zijn met het blote oog. In de cursus overlopen we wat er nodig is om 'macro' en 'close-up' foto's te maken. We zullen zien dat je niet noodzakelijk een macrolens moet bezitten om zeer kleine onderwerpen groot op de foto te zetten. We doen dit a.d.h.v. een presentatie die we bekijken tijdens sessie 1, waarin we een overzicht krijgen van alle materialen en technieken die nodig zijn.
In sessie 2 en 3 zetten we alles in de praktijk zowel binnen in een 'pseudo' studio omgeving, als buiten in de tuinen van 't Grom. Ook onze oude groentesoorten bieden een heel palet van kleuren en vormen aan.
Tijdens de laatste sessie toetsen we de theorie aan de resultaten van onze praktijkoefeningen. Kom gewoon met je camera en lens, je hoeft nog geen macrolens te bezitten. De cursus zal trouwens duidelijk maken, wat voor jou de beste oplossing is. Alles wordt samengevat in een "E-book" dat jullie in de loop van de cursus zal worden overgemaakt.

06/06/2019 : sessie 1: theorie in het leslokaal
13/06/2019 : sessie 2: praktijk 'binnen' in het leslokaal en de gang er naartoe
20/06/2019 : sessie 3: praktijk 'buiten' in de tuinen
27/06/2019 : sessie 4: evaluatie van de ingestuurde foto's in het leslokaal.

Het aantal deelnemers is hier beperkt tot 10. De lesgever van dienst is Jean-Claude Delforge.

Wie na de cursus trouwens de smaak te pakken heeft, die kan als vrijwilliger aan de slag op 't Grom en heeft vrij toegang tot de tuinen. 't Grom kweekt en vermeerdert er namelijk heel wat erfgoedrassen die de moeite waard zijn om te bewaren voor het nageslacht. Zowel in een zadencollectie als op foto.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • van do 6 juni 2019 tot do 27 juni 2019
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  gesloten
  woensdag
  gesloten
  donderdag
  van 13.30 tot 17 uur
  vrijdag
  gesloten
  zaterdag
  gesloten
  zondag
  gesloten

Prijs

€ 92,00
Basistarief: 92,00 €

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom