Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Boer&Kool - workshop kimchi

Liesbeth Wouters komt in deze workshop uitleggen hoe men in Korea kolen gebruikt voor dit hele typische gerecht te maken, dat doet denken aan een pittige zuurkool. Liesbeth is een deskundige die haar kennis onder andere opdeed bij haar jarenlange werknemer en plantenkwekerij Sanguisosorba in Ranst. Zie ook https://www.sante.one. Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in ...
Liesbeth Wouters komt in deze workshop uitleggen hoe men in Korea kolen gebruikt voor dit hele typische gerecht te maken, dat doet denken aan een pittige zuurkool. Liesbeth is een deskundige die haar kennis onder andere opdeed bij haar jarenlange werknemer en plantenkwekerij Sanguisosorba in Ranst. Zie ook https://www.sante.one.
Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in onze keukens. Voor veel mensen is deze variant op zuurkool nog onbekend, maar als je er eenmaal van hebt geproefd, ben je fan, en wil je zelf ook aan de slag gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken! Tijdens ons Atelier Kimchi kan jij dat ook leren! Maar wat is kimchi nu precies? En hoe maak je dat? En niet te vergeten: hoe eet je dat? Je komt het allemaal te weten tijdens ons Atelier Kimchi! Kimchi is een Koreaans gerecht waarbij er enkele spelregels zijn maar evenveel vrijheden. Kimchi laat je toe je eigen recept te creëren dat net wat pittiger, zoeter, rijker of zilter van smaak is.
Tijdens deze workshop met Liesbet Wouters (Santé) krijg je de kans om enkele smaakcombinaties te proeven en voorkeuren uit te filteren. Nadien maken we samen een basiskimchi waarbij iedere stap wordt uitgelegd. Indien gewenst kan er ook een vegetarische variant gemaakt worden.Na afloop krijg je wat we gemaakt hebben mee naar huis, samen met een aantal recepten om verder aan de slag te gaan.Wat neem je best mee: een weckpot met beugelklem van 1 liter.
Deze activiteit is gratis maar het aantal plaatsen is erg beperkt. Enkel dus reserveren indien je zeker deelneemt.
Met de steun van de dienst Landbouw en Plattelandsbeleid van de Provincie Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • wo 16 oktober 2019
    van 19.30 tot 21.30 uur

Prijs

gratis

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom